Škola piva, Strana 2

Výpis článků

Škola piva Díl 5. - IBU

IBU, neboli International Bitterness Units, je mezinárodní měrná jednotka používaná k vyjádření hořkosti piva. Udává koncentraci iso-alpha kyselin (hořkých látek získaných z chmele) v pivu. Stupnice ...

Škola piva Díl 4. - KVEIK

Kveik (čti „kvajk“) je tradiční kmen kvasinek pocházející z norských domácích pivovarů, především z oblasti západního Norska. Slovo „kveik“ ve staré norštině znamená „kvas“ nebo „kvasnice“. Tyto kvasi...

Škola piva Díl 3. - SMASH

Trh s řemeslným pivem neustále přináší nové trendy a inovace, mezi nimiž si SMASH pivo rychle získává oblibu. Termín vychází z anglické zkratky „Single Malt Single Hop“ – tedy piva, které je vařeno z ...

Škola piva Díl 2. - IPL

India Pale Lager (IPL) je hybridní pivní styl, který spojuje výrobní postupy klasického spodně kvašeného ležáku s intenzivním aromatickým chmelením typickým pro piva typu IPA. IPL se vyrábí pomocí lež...

Ovládací prvky výpisu

9 položek celkem