Blog, Strana 3

Výpis článků

Nealkoholické craftové pivo z českých minipivovarů: Proč mu dát šanci a kde ho ochutnat?

Nealkoholické pivo v posledních letech zažívá zlaté časy. Dříve bylo vnímáno jen jako nápoj pro řidiče či „odlehčenou“ alternativu ke klasickému pivu, dnes se z něj však stává plnohodnotná součást piv...

Škola piva Díl 2. - IPL

India Pale Lager (IPL) je hybridní pivní styl, který spojuje výrobní postupy klasického spodně kvašeného ležáku s intenzivním aromatickým chmelením typickým pro piva typu IPA. IPL se vyrábí pomocí lež...

Škola piva Díl 1. - Chmelení za studena

Chmelení za studena (angl. dry hopping) je metoda, při které se chmel přidává do piva až po varu – obvykle během hlavního kvašení nebo zrání. Cílem není hořkost, ale výrazné aroma – například citrusov...

Ovládací prvky výpisu

23 položek celkem