Škola piva
Naučte se základy i pokročilé techniky výroby piva. Škola Piva přináší články, návody a tipy, které odhalují pivovarské tajemství a metody.
Výpis článků
Tenhle článek je první díl dvoudílného mini-seriálu o cryo chmelu. V téhle části si řekneme, co to vlastně cryo chmel je, jak vzniká, odkud pochází a proč z něj mají sládci takovou radost. V druhém dí...
Pivo se dá prostě pít „na žízeň“, ale když už máme v ruce nějaký zajímavý kousek z minipivovaru nebo zahraniční specialitu, byla by škoda nezkusit si ho skutečně vychutnat všemi smysly. Správná pivní ...
Není nad ten pocit dát si vlastnoručně uvařené pivo. Domácí vaření piva neboli homebrewing zažívá v posledních letech boom – mnoho pivních nadšenců povýšilo koníček na životní styl a z některých se ča...
Když dnes přijdete do pivotéky nebo minipivovaru, může vás ohromit šíře nabídky. Už dávno neplatí, že „pivo je jen jedno“. Rozdíly jsou v barvě, vůni, chuti, obsahu alkoholu i způsobu výroby. Sládci r...
